GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKAMIZIN ÖZETİ

  1. BİZ KİMİZ? Biz OZG E-TİCARET GIDA OTOMOTİV İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ LİMİTED şirketiyiz ve veri sorumlusu olarak kişisel verilerinizi işleriz. Bu da verilerinizin nasıl işlendiğinden ve korunduğundan sorumlu olduğumuz anlamına gelir. Daha fazlasını gör.
  2. VERİLERİNİZ NE İÇİN KULLANILIR? Online ve birebir sizden toplanan verileriniz diğer amaçların yanında kullanıcı olarak kaydınızı yönetmek, ürün ve hizmet satın alımlarınızı yönetmek, sorularınızı yanıtlamak ve dilerseniz size özel iletişim hizmeti sağlamak üzere kullanılır. Daha fazlasını gör.
  3. VERİLERİNİZİ NEDEN KULLANIYORUZ? Farklı nedenlerle verilerinizi

işlemek için yasal dayanaklarımız var. Verilerinizi kullanmamızın ana nedeni, kaydolduğunuzda, alışveriş yaptığınızda veya hizmet ya da işlevlerimizden herhangi birini kullandığınızda kabul ettiğiniz sözleşmeyi yerine getirmek için verilerinizin işlenmesi gerekir. Ayrıca, sorularınızı yanıtlamak ve göndermemizi talep ettiğiniz bültenleri size göndermek gibi diğer nedenlerle de verileriniz kullanılır. Daha fazlasını gör.

  1. VERİLERİNİZ KİMİNLE PAYLAŞILIR? Verileriniz, bize destek ve yardım sunan hizmet tedarikçileriyle paylaşılır. Bunlar üçüncü taraf tedarikçi şirketlerdir. Daha fazlasını gör.
  2. HAKLARINIZ. Kişisel verilerinize erişim, bunları düzenleme veya silme hakkınız saklıdır. Bazı durumlarda verilerinizin kullanımına itiraz etme veya aşağıda detaylarıyla açıklandığı üzere verilerinizin aktarımına itiraz etme gibi diğer haklarınız da bulunur. Daha fazlasını gör.

Kişisel verilerinizi nasıl kullandığımızı ve bu veriler üzerindeki haklarınızı detaylı şekilde anlamak için aşağıdaki Gizlilik Politikasının tamamını okumanızı tavsiye ederiz.

1

BAŞLAMADAN ÖNCE…

• Bu Gizlilik Politikasında bizimle etkileşime girmek için kullandığınız yöntemden bağımsız olarak (online veya birebir), kullanıcıların ve müşterilerin kişisel verilerini kullanımımız çerçevesinde tüm ilgili bilgileri bulabileceksiniz.

• Kişisel verilerinizle ne yaptığımız ve verilerinizin kullanılma şeklinin getirdiği sonuçları ve verilerinizle bağlantılı haklarınızı anlamanıza yardımcı olmak için şeffaflık anlayışıyla hareket ediyoruz:

o İstediğiniz zaman bakabilmeniz için bu Gizlilik Politikasında belirtilen tüm bilgileri kalıcı olarak erişiminize açıyoruz. Ayrıca

o bizimle etkileşime girdikçe verilerinizi nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi bulabileceksiniz.

• Gizlilik Politikasında düzenli olarak kullanılan bazı terimler vardır:

o Platformumuzdan bahsediyorsak genel olarak bizimle etkileşime girmek için kullanmış olabileceğiniz, dijital veya birebir, her türlü kanal veya araç kastedilir. Ana platformlar şunlardır:
▪ Web sitemiz.

▪ Uygulamamız, buna cihazınıza yüklediğiniz mobil uygulama ve Platformumuzda kullanabileceğiz diğer yöntemler dahildir.
▪ Birebir, herhangi bir Fiziksel Mağaza.

  1. VERİLERİNİZİN SORUMLUSU KİMDİR?

Veri sorumluları:

▪ Halihazırda Türkiye’de OZG marka ürünlerin satış faaliyetlerini gerçekleştiren OZG E-TİCARET GIDA OTOMOTİV İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ

o Posta adresi: GÜNEŞLİ MAH. 564 SK. NO:7 YÜREĞİR / ADANA

o Veri Koruma Sorumlusunun e-posta adresi: dataprotection@ozgcollection.com

2

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZ NEDEN İŞLENİR?

Zaman zaman verilerinizi işleme amacımıza bağlı olarak, aşağıda belirtildiği gibi belirli verileri işlememiz gerekebilir.

Bunlar genel olarak her duruma bağlı değişmekle birlikte aşağıdaki gibidir:

▪ Kimliğinizi tanımlayıcı veriler (örneğin adınız, soyadınız, görseliniz, diliniz, bizimle iletişime geçtiğiniz ülke, iletişim bilgileri vb.);

▪ Ekonomik ve işlem bilgileri (örneğin ödeme veya kart bilgileriniz, alışverişleriniz, siparişleriniz, iadeleriniz vb. hakkında bilgiler.);

▪ Bağlantı, konum belirleme ve/veya gezinme verileri (örneğin konum verisi, cihaz kimlik numarası veya reklam kimliği vb.);
▪ Reklam bilgileri (örneğin bültenimize abone olup olmamanız),

▪ Zevk ve tercihleriniz hakkında bilgiler.

Platformdaki herhangi bir işleve veya hizmete erişmek için sizden kişisel verilerinizi doldurmanızı istediğimizde bazı alanların zorunlu olarak işaretleneceğini çünkü bu alanların size hizmeti sunabilmek veya söz konusu işleve erişiminizi sağlayabilmek için gerekli olduğunu unutmayın. Bu tür bilgileri bize vermediğiniz durumda, kullanıcı kaydınızı tamamlayamayabileceğinizi veya bu hizmet veya işlevlerden yararlanamayabileceğinizi göz önünde bulundurun.

Bazı durumlarda Platform üzerindeki bir özellik veya hizmeti kullanarak üçüncü bir taraf bize sizin hakkınızda bilgi sağlayabilir. Örneğin size hediye kartı gönderebilir veya siparişi adresinize kargolayabilir. Bu durumlarda verileriniz, Gizlilik Politikasında ve Çerezler belirtildiği gibi sadece özellik veya hizmetle ilgili olduğunda işlenecektir.

Diğer durumlarda Platformumuzdaki ve size gönderdiğimiz iletişimlerdeki gezinme çerezleri veya diğer benzer teknolojilerle takip araçlarını kullanarak hakkınızda pasif olarak bilgi toplayabiliriz.

Platformumuz ile nasıl etkileşime girdiğinize bağlı olarak, örneğin kullanmak istediğiniz hizmet, ürün veya işlevlere bağlı olarak, kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlenecektir:

AMAÇ        + bilgi

1. Platform kullanıcısı olarak      Platformumuzun  kayıtlı  kullanıcısı  olmaya  karar  verirseniz  Platform
kaydınızı yönetmek için     kullanıcısı olarak sizi tanımlamak ve kayıtlı kullanıcı olarak farklı işlev,
        ürün ve hizmetlere erişiminizi sağlamak amacıyla verilerinizi işlememiz
        gerekir.  Müşteri  Hizmetleri  üzerinden  bizimle  iletişime geçerek  kayıtlı
        kullanıcı hesabınızı iptal edebilirsiniz.
        Tüm  bilgilere  birlikte  erişilebilmesi  için  platformdaki  farklı  kanallar
        aracılığıyla  elde  ettiğimiz  ve  satın  almalarınızı  da  içeren  aktivite
        geçmişinizle  ilgili  topladığımız  verilerin  hesabınıza  bağlı  olacağını
        belirtmek isteriz.

2. Platformdan Bizimle      Bu amaca şunlar da dahildir:
gerçekleştirdiğiniz satın alma      ▪  Kalite anketleri ve verilen hizmetle ilgili müşteri memnuniyeti
veya hizmet sözleşmesinin       
        seviyesini belirlemek de dahil olmak üzere sözleşme altındaki

3

AMAÇ + bilgi

geliştirilmesi, uygulanması ve işlevler, ürünler veya hizmetlerle bağlantılı güncelleme veya
icra edilmesi için. bilgilendirici bildirimler için sizinle iletişime geçmek
▪ Kullanılan ödeme prosedüründen bağımsız olarak satın aldığınız
ürünlerin ödemesini yönetmek. Örnek:
▪ Web sitemiz veya uygulamadan herhangi bir ürünümüzü satın
alırken ilerideki satın almalar için, işlevin kullanılabilir olduğu
durumlarda, ödeme bilgilerini ve gönderi adresini kaydet özelliğini
etkinleştirmeyi seçtiyseniz, bu işlevin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi
için belirtilen verilerin işlenmesi gerekir. Bu işlevin etkinleştirilmesine
izin verilmesi, sonraki alışverişlerinizde otomatik tamamlanan ödeme
verilerininizin görüntülenmesini sağlar. Böylece her yeni işlemde bu
bilgileri girmeniz gerekmez ve bu bilgiler sonraki alışverişler için
geçerli ve güncel kabul edilr. Web sitesine kayıtlı kullanıcı
hesabınızdan veya uygulamadaki Hesabım bölümünde yer alan
ödeme bilgilerinden istediğiniz zaman ödeme bilgilerinizi değiştirebilir
veya iptal edebilirsiniz.
▪ Platformun yetkisiz kullanımlarını, örneğin satın alma ve iade
işlemleri esnasında, vesize ve/veya bize karşı
gerçekleştirilebilecek potansiyel dolandırıcılık girişimlerini
önlemek ve tespit edebilmek için gerekli olan mekanizmaları
etkinleştirin. İşlemin hileli eylem olabileceğine kanaat getirirsek ya
da özelliklerimizin, ürünlerimizin ya da hizmetlerimizin hileli
şekilde kullanıldığını gösteren anormal bir davranış tespit
edersek, işlemin engellenmesi ya da kullanıcı hesabınızın
silinmesi gibi sonuçları olabilir.
▪ Satın alma işlemini yaptıktan sonra potansiyel değişimleri veya
iadeleri yönetmek ve zaman zaman bu seçeneklerin kullanılabilir
olmasına bağlı olarak ürünlerin stok durumu bilgi taleplerini,
platform üzerinden ürün rezervasyonlarını yönetmek için.
▪ Faturalandırma amacıyla ve Platformdan yaptığınız alışverişlerin
fiş ve faturalarının sizin erişiminize sunulabilmesi için.
▪ Satın alma, fiş, Hediye Kartı veya Hediye Çeki yönetim ve
kullanımı gibi mevcut diğer işlev veya hizmetleri
kullanabilmenizi sağlamak için ve fiziksel mağazalarımızda
müşterilerimize sunduğumuz Wi-Fi hizmetine erişebilmenizi ve
bu hizmeti kullanabilmenizi sağlayabilmek için.
▪ Bazı fiziksel mağazalarda kullanılabilir olan hizmetleri (örneğin
ürün bulma, deneme kabini rezerve etme gibi) size uygulama
üzerinden sunabilmek için konum ve iletişim bilgileriniz işlenebilir.

  1. Müşteri Hizmetleri aracılığıyla Sadece talebinizi veya başvurunuzu yönetmek veya çözmek için
    bize ulaştırdığınız talep veya kesinlikle gerekli olan kişisel bilgiler işlenecektir.

4

AMAÇ + bilgi

başvurularınızı yerine getirmek Bize telefon ile ulaşmanız durumunda, hizmet kalitemiz ve taleplerinizin
için. yerine getirilmesi için görüşmelerimiz kayıt altına alınabilir.
Kullanılabilir durumdaysa ve WhatsApp’ı Müşteri Hizmetleri ile iletişime
geçmek için bir kaynak olarak kullanmayı seçtiyseniz, bu hizmetin
kullanıcısı olduğunuzu teyit etmek için telefon numaranız WhatsApp Inc.
(ABD’de yerleşik bir şirket) ile paylaşılır. WhatsApp’ın hizmetlerini
kullanan kullanıcıların kişisel verilerini nasıl kullandığı hakkında daha
detaylı bilgi almak için WhatsApp’ın gizlilik politikasını okumanızı ve gizlilik
ayarlarını gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.
Kullanılabilir durumdaysa ve Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmek için
sosyal medya ağlarının veya diğer bir iş birliği ortağının sohbet hizmetini
kullanmayı tercih ederseniz, isminiz ve kullanıcı isminiz gibi bazı kişisel
veriler sosyal medya ağından veya iş birliği ortağı hesabından içe
aktarılacaktır. Ayrıca bu hizmette verdiğiniz bilgilerin sosyal medya ağı
veya iş birliği ortağının erişimine açık olacağını ve onların gizlilik
politikasına tabi olacağını unutmayın. Bu nedenle gizlilik ayarlarınızı
gözden geçirmenizi ve onların hizmetlerini kullanırken kişisel verilerinizi
nasıl kullandıkları hakkında daha detaylı bilgi almak için sosyal medya ağı
veya iş birliği ortağı gizlilik politikasını okumanızı tavsiye ederiz.

  1. Pazarlama amaçları için. Bu amaca verilerinizi temel olarak şu amaçlarla işlemek de dahildir:
    ▪ Size sunduğumuz hizmetleri kişiselleştirin ve bizimle Platform
    üzerinden kurduğunuz etkileşimlere ve kullanıcı profilinizin
    analizine (örneğin, satın alma ve tarama geçmişinize) bağlı olarak
    size tavsiyelerde bulunmamıza izin verin.
    ▪ Bültenimize abone olmanız durumunda farklı kanallardan (e-
    posta veya SMS gibi) ürünlerimiz veya hizmetlerimiz hakkında
    özel bilgiler göndermek de dahil olmak üzere aboneliğinizi
    yönetmek için kişisel verileriniz işlenecektir. Cihazınızda
    etkinleştirmiş olmanız durumunda bu bilgiler anlık bildirimler
    şeklinde de sizin erişiminize sunulabilir.
    ▪ Dolayısıyla bu veri işlemenin, tercihlerinizi belirleyerek size bilgi
    gönderirken hangi ürün ve hizmetlerin size en uygun olduğunu
    tespit etmek için kullanıcı ve müşteri profilinizin analizini
    içerdiğini unutmayın. Örneğin satın alma ve gezinme
    geçmişinize dayanarak (örn. tıkladığınız ürünlere göre) sizi
    ilgilendirebilecek ürünler için size önerilerde bulunulur. Kayıtlı
    kullanıcıysanız size “sepeti geri yükle” özelliği sunulacaktır.
    ▪ Her bildirimde sunulan talimatlar aracılığıyla veya platformdaki
    “Bülten” bölümünden ücretsiz bir şekilde istediğiniz zaman
    Bülten aboneliğinizi sonlandırabileceğinizi unutmayın. Anlık
    bildirim almak istemiyorsanız bu seçeneği cihazınızdan devre
    dışı bırakabilirsiniz.

5

AMAÇ
+ bilgi

▪ Web siteleri ve uygulamaları, örneğin sosyal medyada, ziyaret ettiğiniz zaman görebileceğiniz İnternet reklamlarını size gösterir. Gördüğünüz reklamlar rastgele olabilir ancak bazı durumlarda tercihlerinizle ya da satın alma ve tarama geçmişinizle ilişkili reklamlar da gösterilebilir.

▪ Sosyal medya kullanıcısı iseniz, bizimle paylaştığınız bazı bilgileri size markamızın reklamları gösterebilmeleri ve genellikle size ve sizin gibi kullanıcılara söz konusu sosyal medya sitelerindeki profilinizi dikkate alarak reklamlar sunabilmeleri için, ortak veri sorumluları olarak, iş birliği yaptığımız firmalara sunabiliriz. Bilgilerinizin kullanımı ve sosyal medyada reklamların nasıl çalıştığı ile ilgili bilgi için profil açtığınız sosyal medya sitelerinin gizlilik politikalarını okumanızı

öneririz.

▪ Ayrıca, bilgilerinizi iş birliği yaptığımız bazı platformların kullanıcılarına gösterdiğimiz reklamları ölçmek ve segment analizi yapmak için de kullanıyoruz. Bunu yapabilmek için, bu hizmetlerin kullanımına yönelik gerekli teknolojiyi (ör. çerezler, pikseller, SDK) bize sunan üçüncü taraflarla iş birliği yapıyoruz.

Her seferinde belirli bilgileri veya bazı tanımlayıcı verileri (örn. cihaz ile ilişkili reklam kimliği, bir çerez ile ilişkili tanımlayıcı, vb.) vermemiz gerekebileceğini unutmayın. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamızı gözden geçirin. Aynı şekilde reklam kimliğinizi sıfırlayabilir veya cihazınızdaki ayarlar

bölümünden tercihlerinizi değiştirerek cihazınızdaki kişiselleştirilmiş reklamları devre dışı bırakabilirsiniz.

▪ Veri zenginleştirme: Kişisel bilgilerinizi çeşitli kaynaklardan topladığımız zaman, bu bilgileri ürünlerimiz ve hizmetlerimiz ile ilgili ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi daha iyi anlayabilmek için (analiz, kullanıcı profilleri oluşturma, pazarlama çalışmaları, kalite araştırmaları ve müşterilerimiz ile etkileşimlerimizi geliştirmek amaçları da dahil) belirli koşullar altında birleştirebiliriz. Örneğin, kayıtlı bir kullanıcıysanız ve hesabınız ile bağlantılı e-posta adresini kullanarak kaydolmadan alışveriş yaptıysanız bilgilerinizi birleştirebileceğimiz ya da Platform üzerinden ya da mağazalarımızın herhangi birinde bize doğrudan sağladığınız bilgiler (ör. internet sitesi ya da fiziki mağazadan yaptığınız satın alma ile ilgili bilgiler, tercihleriniz, vb.) ile bağlantı kurabileceğimiz bilgilerin otomatik olarak derlenmesi (IP ve MAC adresleri ya da büyük veri gibi) anlamına gelmektedir.

▪ Reklam kampanyası faaliyetlerini gerçekleştirmek için (örneğin yarışmaların düzenlenmesi veya seçtiğiniz e-posta adresine kaydedilen ürünlerin listesini göndermek için). Reklam kampanya faaliyetlerinden herhangi birine katılarak, kampanya faaliyetine göre bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizin işlenmesi ve sosyal

6

AMAÇ + bilgi

medya  ağları  ve  Platformun  kendisi  gibi  farklı  kanallardan
bunların ifşa edilmesi için bize yetki veriyorsunuz. Katıldığınız tüm
kampanya  faaliyetlerinde,  size  kişisel  verilerinizin  işlenmesi
hakkında  daha  detaylı  bilgi  sunduğumuz  şart  ve  koşullara
erişebilirsiniz.
▪  Bu  amaçla  bize  açık  bir  şekilde  yetki  verdiğiniz  göz  önünde
bulundurulursa, herkese açık şekilde paylaştığınız fotoğraf veya
görsellerinizin  sosyal  medya  kanallarımız  üzerinden  veya
Platformumuzdan yayılması.
  1. Hizmetlerimizi iyileştirmek için Platformumuza giriyorsanız gezinme verilerinizi analitik ve istatistik
    kullanılabilirlik ve kalite analizi amaçlarla işleyeceğimizi bildirmek isteriz. Örneğin hizmetlerimizi
    iyileştirebilmemiz için kullanıcıların Platformumuzla ve uygulamaya
    koyduğumuz diğer web siteleri ve uygulamalardaki faaliyetlerle etkileşime
    girme şeklini anlamak için.
    Ayrıca müşterilerimizin ve kullanıcılarımızın memnuniyet seviyesini
    görmek ve iyileştirebileceğimiz alanları tespit etmek için zaman zaman
    kalite anketleri ve faaliyetleri gerçekleştiriyoruz.
  2. VERİLERİNİZİ İŞLEMEK İÇİN YASAL OLARAK NE GİBİ YETKİLERİMİZ
    VAR?

Kişisel verilerinizi işlemek için iznimiz olan yasal koşullar, aşağıdaki tabloda da açıklandığı üzere bu verileri işleme amacına göre değişir:

Amaç            Yasal dayanak
  1. Platform kullanıcı kaydınızı yönetmek Verileriniz, Platform kullanımını düzenleme çerçevesinde
    için gerekli olduğu için işlenir. Diğer bir deyişle Platformda
    kullanıcı olarak kaydolabilmeniz için, kişisel verilerinizin
    işlenmesi gerekir. Aksi takdirde kaydınızı yönetemeyiz.
    Alışverişlerinizi ve aktiviteleriniz hakkında Platformdaki farklı
    kanallardan toplanan verileri hesabınızla ilişkilendirmenin
    meşru menfaatimize olduğu kanaatindeyiz.
  2. Satın alma veya hizmet sözleşmesinin Sizinle satın alma veya hizmet sözleşmesi yapabilmemiz
    geliştirilmesi, uygulanması ve için gerekli olduğundan verilerinizi işliyoruz.
    hazırlanması Satın alma süreciyle bağlantılı bazı verilerin işlenmesi sadece siz talep ettiğinizde veya yetki verdiğinizde devreye girer. Buna örnek olarak ilerideki satın almalar için ödeme bilgilerinin saklanması, uygulamanın Wallet bölümünden kasa fişlerinin taranması için gereken verilerin işlenmesi veya bu özelliklerin kullanılabilir olduğu durumlarda Yakında Stokta/Geri Gelecek

7

özelliklerinin  size  sunulması  gösterilebilir.  Bu  durumlarda
verilerinizin  bizim  tarafımızdan  işlenmesi  sizin  rızanızla
desteklenir.  Buna  ek  olarak  fiziksel  mağazalarımızdan
bazılarını  ziyaret  ettiğinizde  uygulamamız  üzerinden  bazı
özellikleri size sunabilmek için bize izin verdiğinizde konum
veriniz işlenir.
Örneğin satın alma veya iade işlemlerinde, Platformun olası
hileli veya sahtekar kullanımını tespit etmek ve engellemek için
gerekli  doğrulamaların  yapılmasının  meşru  menfaatimize
olduğu kanaatindeyiz. Bu verilerin işlenmesinin müdahil olan
herkes için olumlu yönde olduğunu düşünüyoruz: Sizi üçüncü
tarafların müdahalesiyle olası sahtekarlık denemelerine karşı
koruyucu önlemleri devreye sokmanıza izin verdiği için sizin
açınızdan;    Platformun    izinsiz    şekilde    kullanılmasını
engellememizi  sağladığı  için  bizim  açımızdan;  sahtekarlık
aktivitelerine  karşı  caydırıcı  olarak  ve  bu  gibi  aktiviteler
gerçekleştiğinde  de  tespit  edilmesini  sağlayarak  menfaatin
korunmasını  sağladığı  için  tüm  müşterilerimiz  ve  toplum
açısından olumludur.
  1. Müşteri Hizmetleri Sizin tarafınızdan sunulan talep veya sorulara mevcut farklı
    iletişim kanallarından yanıt vermenin meşru menfaatimiz
    olduğu kanısındayız. Bu verilerin işlenmesinin sizin için de
    faydalı olduğunu, size yeterli şekilde yardım etmemizi ve
    sorularınıza yanıt vermemizi sağladığını düşünüyoruz.
    Özellikle Platform üzerinden satın alınan ürünler/hizmetler
    veya siparişinizle ilgili sorunların yönetimi için bizimle iletişime
    geçtiğinizde, satın alma sözleşmesinin uygulanabilmesi
    için verilerinizin işlenmesi gerekir.
    Talebiniz aşağıda belirttiğimiz haklarınızın kullanılması veya
    ürün veya hizmetlerle ilgili taleplerle ilgiliyse, yasal
    yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için yasal olarak
    verilerinizi işleme iznimiz vardır.
  2. Pazarlama Bize verdiğiniz izin çerçevesinde pazarlama amacıyla
    verilerinizi işlemek için yasal hakkımız vardır. Örnek olarak
    farklı kanallardan kişiselleştirilmiş bilgi almayı kabul etmeniz,
    cihazınızda anlık bildirimlerin gönderilmesini kabul etmeniz,
    bunu cihazınızın gizlilik ayarlarında konfigüre etmeniz, çerez
    ayarlarından izin vermeniz veya bir kampanya faaliyetine
    katılmak veya Platformda veya sosyal medya kanallarımızda
    resimlerinizi yayınlamak için yasal şart ve koşulları kabul
    etmeniz gösterilebilir.
    Platformda veya üçüncü tarafların platformlarında size
    kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak veya size kişiselleştirilmiş
    bilgiler göstermek için ve ayrıca veri güçlendirmesine katılmak
    için; hakkınızda sahip olduğumuz bilgiler (gezinmeniz,

8

tercihleriniz ve satın alma geçmişiniz gibi) ve bize verdiğiniz
yaş aralığı veya dil gibi kişisel verilerle profil oluşturmanın
yasal  menfaatimiz  olduğu  kanısındayız.  Zira  bu  verilerin
işlenmesinin,    kullanıcı    deneyiminizi    iyileştirmeyi    ve
tercihlerinize göre bilgilere erişmenizi sağladığı için sizin için
de faydalı olduğunu düşünüyoruz.    
  1. Kullanılabilirlik ve kalite analizi Amacı, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve daha yüksek kaliteli
    hizmet sunmak olduğu için bu verilerin işlenmesinin sizin için
    de faydalı olduğuna inandığımızdan, Platformun
    kullanılabilirliğinin ve kullanıcı memnuniyet seviyesinin analiz
    edilmesinin meşru menfaatimiz olduğu kanaatindeyiz.
  2. VERİLERİNİZİ NE KADAR SÜRE SAKLAYACAĞIZ?

Verilerinizi saklayacağımız süre aşağıda açıklandığı gibi bu verilerin işlenme nedenine göre değişecektir:

Amaç Verilerin saklanma süresi

  1. Platform kullanıcı kaydınızı yönetmek için Kayıtlı kullanıcı olarak kaldığınız süre boyunca (yani
    aboneliğinizi sonlandırmaya kadar verene kadar) verilerinizi
    işleyeceğiz.
  2. Satın alma veya hizmet sözleşmesinin Bahsi geçen ürün veya hizmetin satın alınmasıyla bağlantılı
    geliştirilmesi, uygulanması ve icrası olası iadeler, şikayetler veya talepler de dahil olmak üzere,
    ürün ve hizmet alışverişlerinizi yönetmek için gereken süre
    boyunca verilerinizi işleyeceğiz.
    Daha sonraki alışverişleriniz için kaydetmeyi (bu özelliğin
    kullanıldığı yerlerde) talep ettiğiniz ödeme verilerinde olduğu
    gibi bazen veriler sadece sizin karar verdiğiniz süreye kadar
    işlenir.
  3. Müşteri Hizmetleri Talebiniz veya başvurunuz tamamlanana kadar gerekli olan
    sürede verilerinizi işleyeceğiz.
  4. Pazarlama Verilerinizi aboneliğinizi sonlandırana kadar veya bülten
    aboneliğinizi iptal edene kadar işleyeceğiz.
    Aynı şekilde cihaz, tarayıcı ve/veya çerez ayarlarınızı
    değiştirip bu izni geri alana kadar size kişiselleştirilmiş
    reklamlar göstereceğiz.
    Reklam kampanya faaliyetlerine katılırsanız faaliyetin sona
    ermesinden itibaren altı (6) ay boyunca verilerinizi
    saklayacağız.
  5. Kullanılabilirlik ve kalite analizi Belirli kalite faaliyetleri veya anketleri gerçekleştirmeye
    devam ettiğimiz sürece veya gezinme verilerinizi
    anonimleştirene kadar zaman zaman verileriniz işlenecektir.

9

Verilerinizi söz konusu amaca ulaşmak için gereken süre boyunca işleneceği halde, zaman zaman yürürlükteki yasalara uymak için bu verilerin işlenmesinden doğabilecek yükümlülüklerin gerektirdiği süre boyunca bunlar uygun şekilde saklanacak ve korunacaktır. Potansiyel faaliyetlerden her birinin süresi geçtikten sonra kişisel veriler silinecektir.

  1. VERİLERİNİZ ÜÇÜNCÜ TARAFLARLA PAYLAŞILIYOR MU?

Gizlilik Politikasında belirtilen amaçları gerçekleştirmek için size sunduğumuz hizmetlerde bize destek sunan üçüncü taraflara kişisel verilerinize erişim vermemiz gerekir. Buna
örnek olarak:
▪ finans kuruluşları,

▪ sahtecilik tespit ve önleme kuruluşları,

▪ teknolojik ve analitik hizmet sağlayıcıları,

▪ lojistik, nakliye ve teslimatla bağlantılı hizmet sağlayıcıları ve ortakları ve/veya bu sağlayıcıların ortak kuruluşları,

▪ müşteri hizmetleri ile ilgili hizmet sağlayıcıları,

▪ pazarlama ve reklamlarla ilgili hizmet sağlayıcıları ve ortaklar, örneğin reklam ajansları, reklam ortakları veya sosyal medya bazı durumlarda ortak veri sorumlusu olarak hareket edebilir.

Hizmet verimliliği amacıyla bu tedarikçilerin bazıları Avrupa Ekonomik Alanı dışında yer alır ve Avrupa Birliğinin sunduğu ile kıyaslanabilir bir veri koruma seviyesi sunmaz. Bu durumlarda, Standart Sözleşme Maddeleri (SCC) örneğinde olduğu gibi en uygun uluslararası veri aktarım araçlarını ve her türlü geçerli ek önlemleri kullanarak, yeterli önlemleri alarak ve her zaman verilerinizin güvenliğini koruyarak verilerinizi aktardığımızı belirtmek isteriz. Bahsi geçen Standart Sözleşme Maddelerinin içeriğine aşağıdaki bağlantıdan bakabilirsiniz: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en

İşletmemizin veya varlıklarımızın bir kısmını veya tümünü Inditex Grubu içinde veya dışında başka bir şirkete satmamız veya aktarmamız durumunda veya kurumsal düzenlemeler sonucunda başka bir işletme operasyonunun devreye sokulması halinde, kişisel verileriniz bahsi geçen işletme veya varlıkların ilerideki alıcılarına ifşa edilebilir. Böyle bir satış veya aktarımın olması durumunda bize sunduğunuz kişisel bilgilerin Gizlilik Politikamıza uyumlu şekilde kullanılması için devralan tarafı yönlendirmek amacıyla makul çabayı göstereceğiz. Bu durumda kurumsal yapımızın yeniden organize edilmesinden doğan bir meşru menfaatimiz olduğu kanaatindeyiz.

Ayrıca Platformu farklı pazarlarda kullanmayı tercih ederseniz (örn. aynı e-posta adresi ile farklı pazarlarda kayıtlı kullanıcı hesabı oluşturarak), bölüm 2’de belirlenen amaçlardan herhangi birinin yerine getirilmesiyle doğrudan bağlantılı olacak şekilde, bu pazarlarda faaliyet gösteren marka şirketlerine hesabınız veya faaliyetleriniz ile bağlantılı bilgileri ifşa etmemiz veya aktarmamız gerekebilir. Bunun ortak menfaatimiz ve tercihler açısından gerekli olduğu kanaatindeyiz.

10

  1. BİZE VERİLERİNİZİ VERDİĞİNİZDE HAKLARINIZ NELERDİR?

Kişisel verilerinizi gizli tutmayı ve haklarınızı kullanabilmenizi sağlamayı taahhüt ediyoruz. Talebinizin nedenini ve kullanmak istediğiniz hakkınızı belirterek bize e-posta adresimizden (dataprotection@ozgcollection.com) göndereceğiniz e-posta ile haklarınızı ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Gerekli görmemiz halinde kimliğinizi tanımlamak içinkimliğinizi gösteren belgenin bir kopyasını göndermenizi isteyebiliriz.

Ayrıca Platformumuzdaki bazı kanalları erişilebilir kılarak veya hizmetlerimizin bazılarını kullanırken gizlilik tercihlerinizi ayarlayarak size haklarınızı kullanma olanağı sunabiliriz. Özellikle verilerinizin işlenme amacı veya yasal dayanaklarından bağımsız olarak aşağıdaki haklarınız saklıdır:

• Tutulan kişisel verilerinize erişim talep etmek. Platformun kayıtlı kullanıcısıysanız bu bilgilere online hesabınızdaki ilgili bölümden de bakabileceğinizi unutmayın.

• Tutulan kişisel verilerinizi düzeltmeyi talep etmek. Platformun kayıtlı kullanıcısıysanız kişisel verilerinizi değiştirmek veya güncellemek için online hesabınızdaki ilgili kişisel veriler kısmına da girebilirsiniz. Her halükârda herhangi bir işlem aracılığıyla kendi isteğinizle bizim erişimimize sunduğunuz kişisel verilerinizin doğru ve tam olduğunu garanti ettiğinizi ve verilerinizde herhangi bir değişiklik veya düzenleme olduğunda bize bildirimde bulunmayı taahhüt ettiğinizi unutmayın. Kayıt formlarında verilecek her türlü hatalı, yanlış veya eksik bilgilerin; Platform, Platformun sorumlu kişisi veya üçüncü taraflarda neden olabileceği her türlü kayıp veya hasardan sorumlu olursunuz. Genel kural olarak işbu Gizlilik Politikasında izin verilen kapsam haricinde, üçüncü tarafların değil, sadece size ait kişisel verileri bize vermeniz gerektiğini unutmayın.

• Yukarıda açıkladığımız üzere bu verileri işlemeye devam etme amacımız için artık gerekli olmadığı veya bu verileri işlemek için artık yasal olarak iznimizin bulunmadığı durumlarda, kişisel verilerinizin silinmesini talep etmek.

• Kişisel verilerinizin işlenmesini iptal etmeyi veya sınırlandırmayı talep etmek. Bu işlem bazı durumlarda verilerin işlenmesini geçici olarak askıya almamızı veya gerektiğinden daha uzun süre tutmamızı içerebilir.

Verilerinizi herhangi bir nedenle işlememiz için bize izin verdiyseniz bu izni istediğiniz zaman geri çekme hakkına da sahipsiniz. Verilerinizi ne amaçla işlediğimizi açıkladığımız 2. bölümde, izninizi geri çekebileceğiniz bazı durumlar hakkında da detaylı bilgi verilmiştir.

Size reklam gösteren üçüncü taraflara bilgilerinizi göndermek istemiyorsanız bunu birkaç farklı şekilde yapabilirsiniz. Cihazınızdaki tercihlerinizi, tarayıcı ve/veya çerez ayarlarınızı değiştirebilir, profiliniz bulunan sosyal medya sitelerinin gizlilik politikası ve ayarlarını gözden geçirebilir veya yukarıda bahsi geçen e-posta adresimize talebinizi bildiren bir e-posta gönderebilirsiniz.

Bölüm 3’te açıklandığı şekilde, rızanız nedeniyle veya sözleşme amaçları çerçevesinde verilerinizi yasal olarak işleme yetkimiz olan durumlarda, sizin de kişisel verilerinizin taşınmasını talep etme hakkınız bulunur. Bu da bizim açımızdan herhangi bir engelleme olmadan, diğer bir kuruma doğrudan gönderebilmeniz için bize verdiğiniz kişisel verilerinizi düzenli, genel olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilen bir formatta alma hakkınızı saklı tutar.

Ayrıca verilerinizin işlenmesinin meşru menfaatimize dayandığı durumda, verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkınız bulunur. Talebe konu işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 13. Maddesine göre belirlenen tarife üzerinden ücret talep edilmesi mümkündür.

11

  1. BİZE ÜÇÜNCÜ BİR TARAFIN VERİLERİNİ VERMENİZ VEYA ÜÇÜNCÜ BİR TARAFIN SİZİN VERİLERİNİZİ BİZE VERMESİ DURUMUNDA NE
    OLUR?

Hediye Kartı aktivasyonu veya gönderimi, Hediye Çeki başvuru yönetimi (bu özelliklerin kullanılabilir olduğu durumlarda) veya mağazalarımızda veya iş birliği yaptığımız işletmelerde siparişinizi almak için üçüncü bir kişiye yetki verdiğiniz durumlar gibi, kullanıcı veya müşteri olarak bize üçüncü tarafların kişisel verilerini vermeniz gereken ve bizim de bu verileri işlememiz gereken özellik veya hizmetler sunuyoruz. Üçüncü tarafların kişisel verilerini bizimle paylaşırsanız veya sizin adınıza siparişi alması için bu bilgileri üçüncü bir taraftan talep etmemiz gerekirse, onlara kişisel verilerini işleme şeklimiz ve amaçlarımız hakkında bilgi verdiğinizi onaylıyorsunuz.

Üçüncü bir taraf sizin verilerinizi bize verdiyse veya kullanıcılarımızdan birinin talep ettiği özellik veya hizmet sonucunda bunları siz verdiyseniz, bu veriler her durumda bahsi geçen özellik veya hizmetin yönetilmesi için, tüm iletişimlerimizde her zaman bağlantı verilen işbu Gizlilik Politikasında ve Çerezler listelenen amaçların sınırları dahilinde kullanılacaktır.

  1. GİZLİLİK POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİKLER

İşbu Gizlilik Politikasına ve Çerezler dahil içerikler uygun gördüğümüz şekilde değiştirilebilir. Böyle bir durumda Platform üzerinden farklı kanallar aracılığıyla bilgilendirilirsiniz (örneğin üst bilgilendirme, açılır mesaj veya anlık bildirim ile) veya bahsi geçen değişikliklerin gizliliğinizle ilgili olduğu durumlarda, değişiklikleri gözden geçirmeniz, değerlendirmeniz ve duruma göre herhangi bir hizmet veya özelliğe itiraz etmeniz veya aboneliğinizi sonlandırmanız için e-posta adresinize bir bildirim de gönderilebilir. Her halükârda olabilecek küçük değişiklikler veya herhangi bir etkileşim iyileştirmesi yapmamız halinde işbu Gizlilik Politikasını ve Çerezler zaman zaman gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Bu belge, web sitemiz veya uygulamamız hakkında sabit bir bilgilendirme noktasıdır.